Kunstenaar laat zich elektrocuteren (YouTube)

kunsttrue14Wat nou linkse hobby? Deze Russische kunstenaar maakt kunst die zelfs Wilders zou kunnen waarderen. De man heeft zichzelf aan een elektrische stoel geketend. Op het internet roept hij mensen op om te stemmen over zijn lot: wel of geen elektroshock krijgen. In het extreemste geval zal de kunstenaar de elektrische schok niet overleven. En dit alles zonder een cent subsidie.

Oleg Mavromatti doet wel vaker rare dingen. Zo liet hij zich tien jaar geleden aan een kruis spijkeren. Op zijn rug stond de tekst “ik ben niet de zoon van God” te lezen. Een Christelijke organisatie vond dit niet gepast en verklaarde Mavromatti vogelvrij.

Op zijn website mogen bezoekers nu zelf laten weten hoe ze over hem denken. Elke keer als iemand op de knop drukt, krijgt Mavromatti een elektrische schok. Net als in het omstreden Experiment van Milgram, zal het voltage elke keer worden opgehoogd. Bezoekers kunnen via de webcam zien hoe zijn oogbollen uit zijn gezicht schieten.

“Dit is een test om te zien hoe de maatschappij wil omgaan met vrijheid. Willen ze die gebruiken om te redden of om te doden?” aldus de kunstenaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>