‘Herten Terschelling mogen worden opgegeten’

Eind goed, al goed. De grappenmakers die voor de lol een roedel herten naar Terschelling importeerden zijn opgepakt. Staatsbosbeheer beraadt zich nu over het lot van de beesten. Nu de herten een eigenaar blijken te hebben zijn het geen wilde dieren meer en mogen ze worden gevangen. Op welke wijze, is nog onduidelijk, aldus Freek Zwart van Staatsbosbeheer.

Diverse vakantiegangers schoten afgelopen week foto’s van herten op Terschelling. En dat was raar, want tot toen toe was er op het eiland nog nooit een hert gesignaleerd. Uiteindelijk bleek het om een grap te gaan.

Dat wordt smullen! Wij wensen de Terschellingers vast smakelijk eten!

Hertenbiefstukjes met champignons en spekjes

4 hertenbiefstukjes
500 gram champignons, in plakjes
100 gram blokjes gerookt spek
100 mililiter rode wijn
1 eetlepel groene peperkorrels uit een potje
120 gram boter
125 mililiter slagroom
4 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 ui, gesnipperd
zout

Bereidingswijze:
Spoel de peperkorrels af. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ongeveer 8 minuten, op een niet te hoog vuur, knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe. Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer daarna de spekblokjes en champignons door elkaar. Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng het op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor. Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep vervolgens het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi het tenslotte met de bieslook.

Via: gratisrecept.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Herten Terschelling mogen worden opgegeten’

  1. Pingback: Edelherten Terschelling zijn kwijt | Hoax

  2. André de Hooge

    Wel met een fikse dot arsenicum in het vlees!!!!
    Eet smakelijk!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>