Edelherten Terschelling zijn kwijt

Het ministerie van Landbouw is opnieuw op zoek naar de edelherten die sinds oktober illegaal op Terschelling verblijven. In december werd ook al geprobeerd om de uitgeprocedeerde dieren te vangen, maar ze lieten zich toen niet vangen, ze waren overigens totaal onvindbaar.

Edelherten komen normaal gesproken helemaal niet voor op het waddeneiland en daarom werd eerst gesproken van een waar mysterie. Uiteindelijk bleken een paar kroegvrienden de beesten bij wijze van grap op het eiland te hebben losgelaten.

Volgens de gemeente Terschelling hoopt het ministerie met de hulp van ervaringsdeskundigen beter in kaart te brengen waar de roedel zich bevindt. „Hopelijk hebben ze deze keer meer succes. In het uiterste geval kan het zo zijn dat de herten afgeschoten moeten worden.”

Overigens hebben wij wel vermoeden waar de beesten zijn gebleven, er stond bij de Terschellingerts opvallend veel hert op het kerstmenu.

Lees ook:
‘Herten Terschelling mogen worden opgegeten’
Kroegvrienden importeerden herten Terschelling

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Edelherten Terschelling zijn kwijt

  1. Pingback: Kroegvrienden importeerden herten Terschelling | Hoax

  2. I. Holtes

    Ik hoor zojuist dat die herten het verkeer in gevaar brengen. Maar zijn die auto’s (ik dacht dat je in dat natuurgebied niet eens mocht autorijden) ook niet geimporteerd!!!???? Dus: auto’s afschieten. Lijkt met een goeie oplossing

      /   Reply  / 
  3. I. Holtes

    Ih hoor zojuist dat deze herten het verkeer in gevaar brengen. Ze zijn geimporteerd. Ik dacht dat je op Terschelling geen auto’s had. Die zijn toch ook geimporteerd??!! Dus afschieten die auto’s.

      /   Reply  / 
  4. André de Hooge

    Hopelijk vinden ze die beesten nooit!!! Als ze ze vinden, moeten ze van die beesten afblijven!!! IS DAT GOED BEGREPEN!!!!! Knal je eigen kop er maar af!!!

      /   Reply  / 
  5. André de Hooge

    Hopelijk vinden ze die nooit meer terug en leven die beesten nog lang en gelukkig!! Kom niet aan die herten!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>