Hoax history: Max Cornelisse hacker of grappenmaker?

In HOAX history een overzicht van de grootste hoaxen uit de geschiedenis.

In 2008 verschijnen er diverse filmpjes online waarin ene Max Cornelisse laat zien hoe hij met veel handigheid inbreekt in openbare computersystemen. Zo weet hij onder andere met een omgebouwde rekenmachine de kerkklok te Tiel een half uur achteruit te zette, hackt hij in de Efteling de spraakcomputer van Holle Bolle Gijs en zet hij met één druk op de knop alle lichten van een kantoorgebouw uit.

Maar spectaculairder is hoe hij met een zelfgemaakt computerprogrammaatje de matrixborden boven de snelweg veranderd. Zo zet hij de maximum snelheid terug naar vijf kilometer per uur en tovert hij daarna de snelheidsaanduiding om in een blij gezichtje.

En wanneer Max er ook in slaagt het grote scherm in de stationshal van Utrecht Centraal te manipuleren valt hij pas echt op. Nieuwsrubriek Editie.nl zendt de filmpjes uit en vraagt zich af hoe dit mogelijk is. Ook Robert Jensen is gefascineerd door de filmpjes, die inmiddels al meer dan twee miljoen maal zijn bekeken, en nodigt Max uit in zijn talkshow.

Op de bank bij Jensen onthult Max zijn geheim, al zijn filmpjes zijn nep en slim achter de montagetafel in elkaar geplakt. Nog steeds duiken de filmpjes van Max regelmatig op, zoals op deze Japanse site.


Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hoax history: Max Cornelisse hacker of grappenmaker?

  1. joey

    cool

      /   Reply  / 
  2. Ezio

    Nee, het was een prank van hem. Hij heeft in de show gelogen, zijn filmpjes zijn niet nep.

      /   Reply  / 
    1. erfewresrf

      Is ie dood, want ik hoor niks meer van hem .

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>