Hoax History: Twee sinten in één haven

prank12In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Een topgrap! Daar waren de zes vrienden het over eens, toen ze in hun stamkroeg plannen maakten om de Sinterklaasintocht in hun woonplaats Spakenburg te faken. Het plan: Verkleed als Sint en Piet, 5 minuten voor de ‘echte’ Sint de haven binnenvaren en je laten toezingen door honderden kinderen. Samen met een verslaggever van het Algemeen Dagblad blikken de vrienden terug.
“Ik hoor de ‘echte’ Sinterklaas (Aad Heuveling) nog roepen: Kom terug kinderen! Dat is niet de ‘echte’ Sint! Ik ben de ‘echte’ Sinterklaas. Wij riepen toen:  of jij wel de echte bent.”

Op de bewuste zaterdag in november liet het zestal zich schminkten, met een vissersboot voeren ze even later de haven van Spakenburg binnen. Bijna was de grap mislukt, omdat de ‘echte’ Sinterklaas toch van de andere kant de haven kwam aangevaren. Maar toen deze werd opgehouden door de burgemeester, zette de nep-Sinterklaas voet aan wal.

“Wij hadden veel meer snoep dan de ´echte´ Pieten. Het was net echt, iedereen liep achter ons aan. Zwaaiende vrouwen in klederdracht, kinderen die pepernoten en snoepgoed opraapte.”

Aan de wal stond een handlanger van de vriendengroep te wachten met een boerenwagen met daarop een bankstel. Hiermee toerde ze de stad rond. Op de ‘stenen brug’ eindigde de tocht. De nep-sinterklaas en pieten werden, onder toeziend oog van vele verbaasde kinderen, door de politie in de boeien geslagen.

“Op het politiebureau wilde de politie onze namen weten. Ik ben Piet en zij ook en dat is Sinterklaas, heb ik geantwoord. Laat ons maar voorkomen zeiden we. We hebben er nooit meer iets van gehoord.”

De ‘echte’ Sinterklaas complimenteerde de groep een dag later met hun grap. “Hij vond het geweldig.” Maar uit angst voor herhaling wordt de haven van het dorp Bunschoten tijdens de Sinterklaasintocht bewaakt door politieboten.”

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History. Weet jij ook een goede hoax, die een plaats in de geschiedenisboeken verdient? Stuur hem naar [email protected]

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax History: Twee sinten in één haven

  1. Uitgelekt

    GROOT NIEUWS Er komt bij sbs6 een nieuwe wedstrijd in 3 ronden, nl: de voorrondes op 3 en 4 december en de grote finale op 5 december. Het programma begint al om 7 uur en heet: “Wie is de Sint van 2010″.
    De kandidaten zie je hun eigen verkleden en je ziet ze in de smink.
    De jury, bestaamde uit een panel van kerstmannen en vrouwen plus de kijkers beslissen wie zich de ‘echte’Sint mag noemen voor ket jaar 2010. Het meestemmende publiek (200) in de studio/zaal wordt ook omgetovert tot Zwarte Pieten.
    Je kunt je niet meer opgeven als publiek, want deze is al geworven via figurantenbureaus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>