Oudste steden Maastricht en Nijmegen hebben ruzie

Maastricht moet stoppen met het zeggen dat ze de oudste stad van Nederland zijn. Dat vindt de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf.

Daarom heeft hij Maastrichtse collega Gerd Leers een dreigbrief geschreven waarin hij beschrijft waarom Nijmegen de oudste stad is en de Maastrichtenaren een stelletje valse geschiedschrijvers zijn. En anders, dan komt er misschien wel een rechtszaak.

In zijn brief verwijst Leers naar een oudheidkundig onderzoek, erg toevallig door de Maastrichtse stadsarcheoloog Titus Panhuysen. Hij concludeerde na onderzoek aan de Romeinse godenpijler, een zuiltje, geschonken door de Romeinen. Deze zuil is het bewijs dat Nijmegen aan het begin van de jaartelling al het stedelijk en administratieve centrum was. Maastricht viel toen nog onder de nu Belgische gemeente Tongeren.

Maastricht roept op zijn beurt weer dat Nijmegen, na het vertrek van de Romeinen niets meer voorstelde. Bijna alle bewoners zouden uit de stad zijn weggetrokken. Maastricht daarentegen zou vanaf de Romeinse tijd continu bewoond zijn geweest.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oudste steden Maastricht en Nijmegen hebben ruzie

  1. Anna

    Laat ze hun tijd aan iets anders besteden zeg. Wat boeit dit nou.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>