Juwelier maakt waardeloze replica schedel Hirst

“Dit is echt over de top, het summum van decadentie”, dacht de Nijmeegse goudsmid Ronald Reijnen toen hij het kunstwerk ‘For the Love of God’ van Damien Hirst zag. Hij besloot een replica van de platinum schedel met duizenden diamanten te maken, die een stuk minder geld waard is.

De replica is compleet waardeloos. Reijen maakte hem van een schedel, die een vriend van hem op de rommelmarkt kocht. Deze beplakte hij met spiegelglassplinters, maar er is nog veel meer nep, de stenen op het voorhoofd zijn imitatiestenen van glas en zelfs de kunstroos is van plastic. De schedel is nog tot de kerst te zien in de etalage van de Nijmeegse juwelier.

De eerste voorbijgangers zijn al even blijven. “Dan zie je ze lachen. Ik vind het prachtig dat het reacties uitlokt.” Maar als hij er zelf niet is, haalt Reijnen de schedel uit de vitrine. “Misschien dat iemand ernaar gaat spugen of een steen door de ruit gooit, je weet maar nooit.”

Te koop is de vervalsing niet. Hij gaat na de kerst terug naar zijn kennis, die zeer tevreden is met de metamorfose van wat hij ooit kocht op een rommelmarkt.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Juwelier maakt waardeloze replica schedel Hirst

  1. André de Hooge

    Kwestie van je geld terughalen en niet zeiken!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>