Politie: ‘Mensen, je kunt je telefoon niet opladen door 112 te bellen’

Je zou toch denken dat iedereen het wel begrijpt, maar blijkbaar was het voor de politie in Engeland toch nodig om een officiële verklaring naar buiten te brengen. Verschillende mensen hebben namelijk 999 gebeld (het Engelse 112), in de veronderstelling dat hun telefoon daardoor spontaan zou opladen. Dat meldt Huffington Post.

“Deze mythe circuleert nu al een tijd en wij zijn niet de enigen die lijden onder de telefoontjes”, aldus de politie van Bedfordshire. “Wie 999 belt voor iets anders dan een noodgeval zorgt voor extra druk op onze mensen, houdt de lijn bezet en verspilt waardevolle tijd die we beter zouden kunnen besteden aan het helpen van oprechte bellers die wel in een levensbedreigende situatie verkeren.”

Bron: sxc.hu

Voor de duidelijkheid leggen de agenten nog maar even uit wat je beter kunt doen. “De enige manier om een mobiele telefoon op te laden is door een oplader te gebruiken. Zonder goede reden 999 bellen is strafbaar.”

Ik kon me niet voorstellen dat mensen deze hoax echt zouden geloven, maar Huffington Post heeft het bewijs. Op hun site staan tweets verzameld van mensen die het dus wel geprobeerd hebben.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>