Hoax history: Kopers huis vinden collectie oldtimers

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Een bejaard echtpaar dat per ongeluk een waardevolle vondst ontdekt in een oude schuur. Een veel vertelde legende die telkens weer opduikt en waarvan iedereen hoopt dat het hem op zijn oude dag echt een keer overkomt.

De vertelling beschrijft een Amerikaans echtpaar dat sinds kort de trotse eigenaar is van een woonboerderijtje. Het huis stond al 15 jaar leeg. De oorspronkelijke eigenaar en zijn echtgenote waren overleden en er waren geen erfgenamen. Bij de boerderij hoorde ook een schuur die op slot zat. De Amerikaan wil de schuur tegen de vlakte gooien, maar breekt ‘m eerst maar eens open. En vindt vervolgens een waanzinnige – zij het wat stoffige – collectie oldtimers. De waarde van de gevonden collectie wordt geschat op ruim 35 miljoen dollar.

Deze hoax is al zeker vier jaar oud en maar het bericht duikt nog regelmatig op. Vaak wordt het verhaal geïllustreerd met een enige foto’s, waardoor je het bijna zou gaan geloven.

De eigenaar van de gefotografeerde auto’s is in werkelijkheid echter een autodealer die door de jaren heen een flinke collectie auto’s heeft verzameld. Om zijn collectie vast te leggen, huurde hij een fotograaf in. Voor wie er eentje wil kopen: helaas, de eigenaar wil zijn verzamelstukken niet kwijt.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>