Hoax history: Ouders bieden dochters (maagd) aan

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

De website MarryOurDaughter.com, welke in september 2007 werd gelanceerd trok direct veel bezoekers. Hiervan lieten er veel een verontwaardigde reactie achter, maar veel oudere mannen lieten weten verheugd te zijn met het aanbod.

Op de site boden ouders hun 13-jarige dochters (gegarandeerd maagd) ten huwelijk aan voor oudere mannen. De uithuwelijking zou in overeenstemming zijn tot wat er in de Bijbel stond.

Volgens de site kunnen in Amerika oudere mannen moeiteloos trouwen met een meisje van 13, als hun wederzijdse ouders daarmee instemmen. Geloof het of niet, maar dit is echt waar! Uiteraard moest er wel betaald worden, maar de hoogte van de bruidschat was in overleg.

De site verwelkomde al gauw miljoenen bezoekers en veel commotie. Meisjes op bestelling uitgeleverd werden er niet. De hele site was slechts een grapje van John Ordover, die met zijn stunt aandacht wilde vragen voor de bizarre regels rond de mogelijkheid van kinderhuwelijken in de verschillende staten van Amerika. De site bestaat inmiddels niet meer.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>