Hoax history: Webwinkel verkoopt mensenvlees

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

De website Manbeef.com had het allemaal: gehakt, worstjes, soepbeen, biefstuk (van de haas) en speklapjes. Allemaal 100% van het hoogste kwaliteit mensenvlees en binnen enkele dagen leverbaar. De site kwam naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van de ultieme vleeseter.

Dagelijks stuntte de site met diverse aanbiedingen, als kiloknallers op maandag en gehakt op woensdag. Ook werd de creatieve kok geïnspireerd met een recept van de dag.

De site leidde in 2001 tot veel commotie. Wie leverde het mensenvlees? En waren er mensen voor vermoord. De U.S. Food & Drug Administration onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat de site überhaupt geen mensenvlees verkocht. Het enige product wat echt geleverd werd waren t-shirts en andere Manbeef merchandise.

Als gevolg van alle commotie werd de webwinkel in mensenvlees uiteindelijk gesloten. Op de site is overigens tegenwoordig nog steeds mensenvlees te zien, in 2005 werd de domeinnaam verkocht aan een bedrijfje dat er een homoporno site van maakte.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>