Hoax History: Leven op de maan ontdekt

hoaxIn HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

In de zomer van 1835 lazen duizenden mensen vol spanning de artikelen van astronoom John Herschel in dagblad the Sun. Daarna bespraken ze de inhoud in hun koffiepauze. En fantaseerde wat Herschel morgen zou ontdekken, het dagblad was dagelijks ruim uitverkocht.

In een paginavullend artikel beschreef astronoom John Herschel dagelijks zijn observaties van de maan. Herschel beschreef het maanlandschap als een woest landschap met uitgestrekte bossen en ruige rivieren en temidden van dit ongerepte natuurschoon leefde vreemde dieren, die we op aarde niet kende.

Zo schrijft hij over een beverachtige diersoort, met een platte staart, welke loopt op twee poten en zijn jong in zijn armen draagt. Het dier kan net zo goed zwemmen dan het kan zweven door de licht.

Het leek destijds wel dat niemand twijfelde over de waarheid van deze fantastische verhalen, ze kwamen op precies het juiste moment. Mensen begonnen te realiseren dat er meer was dan alleen de aarde alleen, de artikelen speelde hier perfect op in. Het zijn tot de verbeelding sprekende sprookjes, die je zeker eens moet lezen, als je een keer tijd overhebt.

De artikelen hebben the Sun geen windeieren gelegd, het blad was in één klap een van de grootste Amerikaanse kranten.

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>