Best hoax ’09: Matt danste voor Bluescreen (YouTube)

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Het 17 miljoen keer bekeken filmpje van de dansende Matt Harding, is een hoax. De dansende hoofdpersoon bekende dit deze week op een college dat hij gaf op een Amerikaanse universiteit. (filmpje)

“De laatste tijd denken steeds meer mensen dat mijn dansvideo nep is. Het is zo makkelijk om zoiets in de computer te maken. En dat klopt, alles is een complete hoax”, aldus Matt.

Voor de video heeft Matt Amerika nooit verlaten, alle scene’s zijn opgenomen in een studio voor een bluescreen. Met behulp van enkele stills uit zijn film ontmaskert Matt zichzelf als bedrieger. Zelfs de gewichtloze scène in het vliegtuig was nep, “de cabine stond geheel onder water, wij zwommen er in rond en maakte koprols, het water is er later uitgephotoshopt. Ik ben daar nog bijna verdronken.”

Ook stelt Matt zich voor aan zijn collega dansers, dat waren allemaal robots. “Die houden tenminste hun mond dicht. Zo was mijn lievelingsrobot een Russische soldaat, bosjesman, breakdanser, man met paraplu en vele anderen gedaanten.”

Wie na het zien van dit filmpje nog denkt dat de dansvideo een hoax is, heeft echt problemen met de werkelijkheid. Matt kan in ieder geval één hoax op zijn naam schrijven en dat is deze. Wij vinden hem goed.

Meer Best hoax ’09

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’09: Matt danste voor Bluescreen (YouTube)

  1. Gijs

    Briljant!! Zowel de grap als het filmpje zelf. Geweldig hoe hij er maar niet in slaagt om de mensen met dik aangezette argumenten te overtuigen dat het echt geen grap is. En het filmpje? Ik wordt er op slag vrolijk van, wat is de wereld toch mooi. Als er maar meer Matt’s in deze wereld waren zou het een vrolijke boel worden! Leuk, zonder dit blog had ik het filmpje nooit op YT ontdekt.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

  3. Pingback: De 25 grootste hoaxen van 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>