Gratis AK-47 bij auto

De Amerikaanse pick-up-dealer Max Motors uit Missouri heeft de media gehaald, en wel om een heel uitzonderlijke reclamestunt. ‘Mad’ Max, zoals het bedrijf ondertussen genoemd wordt, biedt namelijk een gratis AK-47 automatisch geweer aan klanten die een pick-up kopen, aldus carros.nl.

Met het motto ‘God, guns, guts and American pickup trucks’ trok het bedrijf vorig jaar al de aandacht door gratis handwapens weg te geven bij aanschaf van een auto. Een Kalasjnikov is voor velen echter net een brug te ver.

Velen vinden het onverantwoordelijk dat Max Motors dergelijke aanvalswapens uitdeelt aan kopers van een pick-up. Volgens eigen zeggen is het echter totaal niet onverantwoord, want klanten krijgen een tegoedbon die ze bij een lokale wapenhandelaar kunnen inruilen voor een wapen. Op die manier wordt voorkomen dat er wapens in verkeerde handen terecht komen.

Ook het feit dat God en wapens in het bedrijfsmotto verenigd zijn, ziet een woordvoerder van Max Motors niet als een probleem. “God zou niet willen dat we onszelf niet verdedigen,” laat hij weten tijdens een interview met nieuwszender CNN.

Voorlopig gaat de actie nog gewoon door want Max Motors hoopt dit jaar ongeveer honderd auto’s extra te verkopen door de toegenomen aandacht.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gratis AK-47 bij auto

  1. Brazilski

    Beetje jammer dat er dan een afbeelding bijstaat van een Amerikaan met een buitgemaakte vergulde SVD en dus niet een AK-47 :-/

      /   Reply  / 
  2. wwokod

    Ja, inderdaad, Dragunov SVD een russisch sluipschuttersgeweer. Geen AK-47. Als er hout op je geweer zit betekent het niet dat het een Kalasjnikov is.

      /   Reply  / 
  3. VoidCutter

    Dragunov is 100% Kalasjnikov…
    Zelfde patronen, meeste onderdelen uitwisselbaar met een gewone AK-47, uitzondering is de kamer, de patronen zijn namelijk langer (ivm langere dracht ven een sniperwapen).
    Afsluiter, kolf, trekkergroep etc zijn 100% uitwisselbaar…

      /   Reply  / 
  4. makita

    je heb tegenwoordig ook bij de seals een kleine mini m-4 of m-5 mitrieur serie die ook net zo degelijk is dan een ak-47,ik heb laats zo demonstratie gezien van de seals op discovery chanel,

      /   Reply  / 
  5. Brazilski

    @Makita

    Ja, maar die hebben intern dan ook meer weg van een AK of liever G36 dan een AR15/M16 systeem: allemaal piston aangedreven en geen directe gasdruk. Trouwens, ze mogen dan veel betrouwbaarder zijn dan een “gewone” M16/M4, maar tegen een AK leggen ze het nog steeds af.

    @VoidCutter

    Die vlieger gaat alleen op voor het Bulgaarse productiemodel ofzo. Weet dat er een voormalig oostblokland is dat omgebouwde AK’s verkoopt als SVD. Een echte SVD is veel nauwkeuriger, heeft een totaal andere (langere) ontvanger en afsluiter en volgens mij werkt de SVD vanuit een gesloten afsluiter. De patronen zijn sowieso anders. De 7,62x54R is een 19e eeuws gerand patroon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>