Geheime foto’s en video’s Michael Jackson hoax

Ontvangers van de mail Rembering Michael Jackson komen bedrogen uit als ze een tal van geheime foto’s en video’s van de King of Pop verwachten.

In plaats van (bewegende) plaatjes, stuurt [email protected] een virus naar de argeloze ontvanger.

Computerbeveiligingsbedrijf Sophos waarschuwde vandaag voor de bulkmail onder de naam Remembering Michael Jackson. De mail met als bijlage Michael songs and pictures.zip belooft de ontvangers geheime liedjes en foto’s van de popster die donderdag 25 juni overleed aan een hartstilstand.

Sophos adviseert de afzenders de bijlage niet te openen en te verwijderen om hun eigen computer en die van hun mailcontacten niet te infecteren. Sophos vermoedt dat de verleiding groot is om het attachment toch te openen, omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in de plotselinge dood van de King of Pop. Het gevolg is echter dat computers geïnfecteerd raken en eenmaal besmette computers verspreiden het virus automatisch verder.

(Bron: ANP)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>