‘Obama kiezers zijn moordenaars’

Direct uit onze spammailbox. Een bericht met schokkende cijfers, waaruit blijkt dat Amerikanen die op de Democraten, dus op Obama, hebben gestemd, 600% meer moorden plegen dan republikeinen.

De cijfers zijn afkomstig van professor Joseph Olson, van de Hamline University School. “Reken ze na en trek je conclusies, harde cijfers liegen nooit”, stelt de onbekende afzender van deze spam.

Citaat uit de spam:

-Number of States won by: Democrats: 20; Republicans: 30

-Square miles of land won by: Democrats: 580,000; Republicans: 2,427,000

-Population of counties won by: Democrats: 127 million; Republicans: 143 million

-Murder rate per 100,000 residents in counties won by: Democrats: 13.2; Republicans: 2.1

We moeten zeggen dat we moeten toegeven dat we hier te maken hebben met een redelijk verschil. Maar het kan ook zijn dat de cijfers nogal bekend voorkomen, ze stammen namelijk uit het jaar 2000. Overigens is het cijfer van het aantal moorden ook goed onjuist. De hoaxwatchers van Snopes hebben de echte piefpafpoef schandalen even nageteld en komen dan tot de volgende cijfers.

Average murder rate per 100,000 residents in counties won by Gore: 6.5
Average murder rate per 100,000 residents in counties won by Bush: 4.1

Oké, nog steeds een verschil, maar dan wel significant kleiner. En daarmee zijn de cijfers gewoon een kleine hoax van een McCain kiezer die niet tegen zijn verlies kan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>