NY-Times plaatst nep-brief burgemeester Parijs

“Wij Fransen kunnen er alleen een dynastieke zet in zien van de verdwijnende Kennedy-clan in het land van de Bill of Rights (Amerikaanse grondrechten). Kunnen we spreken van Amerikaans verval?”

Op het eerste gezicht een gewone ingezonden brief, waar het niet dat dit schrijfsel is ondertekend door Bertrand Delanoe, ook wel bekend als de burgemeester van Parijs. De burgervader uit in zijn brief felle kritiek op de dochter van de vermoorde Kennedy, en vind eigenlijk dat de dame gewoon verpleegster zou moeten worden.

De dochter van, voert op dit moment campagne om de Senaatszetel in de staat New York over te nemen van Hillary Clinton, die minister van Buitenlandse Zaken wordt.

Nog een opvallende bijkomstigheid, de brief is niet geschreven door de burgemeester van Parijs, maar is compleet verzonnen. De krant is er nog niet achter wie de ware afzender is. Maar biedt al wel vast uitgebreid haar excuses aan.

De brief was per e-mail gestuurd. Een reactie van de krant om de echtheid vast te stellen, bleef onbeantwoord. Het kwam niet in de redacteuren op om gewoon even te bellen naar Delanoe. Vette missen voor de New York Times.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>