Het meest omslachtige computervirus ooit

Cybercriminelen zijn meestal nogal lui. Negen van de tien keer typen ze een romantisch mailtje, paar hartjes erbij, versturen op Valentijnsdag en hop, weer een paar duizend geïnfecteerde computers erbij.

Maar er is een nerd in North Dakota, die dit allemaal te makkelijk vindt. Hij gaat liever de kou in om valse parkeerbonnen onder de ruitenwissers te stoppen.
“Parkeerovertreding! Uw auto staat verkeerd geparkeerd”, staat te lezen op de nepboete.

Maar om de overtreding te betalen moeten de slachtoffers naar een website. Hier kan men de foto’s van de gemaakte overtreding ook nog eens terugkijken. Maar hiervoor moet eerst een viewer worden gedownload. Hebbes! Deze PictureSearchToolbar.exe is een kwaadaardig virus, dat op zijn beurt het Trojaanse paard Vundo jouw computer laat binnengalopperen.

Maar dat is nog niet alles: De Trojan pest de gebruiker om herhaaldelijk met valse malwaremeldingen en biedt als oplossing daarvoor: een nep antivirusprogramma genaamd “Antivirus 360″. Ook wel, dropper, die nóg meer malware kan binnenloodsen.

Als jij dus binnenkort met de camper door Amerika trekt, kijk dan even goed uit als er een geel papiertje onder jouw ruitenwisser zit.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>