Amerikaanse regering probeerde Cubanen op te zetten tegen Castro met neptwitter

De Amerikaanse regering was van plan om de Cubanen te misleiden met een nepvariant van sociaal netwerk Twitter. Ze wilden de gebruikers naar verloop van tijd aanzetten tot verzet tegen de Cubaanse regering. Dat blijkt uit onderzoek van het persbureau Associated Press, meldt Fok.nl.

Gebruikers wisten niet dat de Amerikaanse regering achter het project ‘ZunZeneo’ zat. Zelfs sollicitanten die ZunZeo zouden moeten gaan runnen werden niet op de hoogte gebracht. Het geld voor het project werd bij de Amerikaanse overheid weggeschreven als kosten voor een project in Pakistan.

Bron: sxc.hu

ZunZeneo werd in 2009 gelanceerd en had na twee jaar zo’n 40.000 gebruikers, maar toen de financiering in 2012 verliep, verdween ZunZeneo van de ene op de andere dag. Een minister van buitenlandse zaken heeft laten weten dat hij toendertijd niet ins ingelicht over Zunzeneo. Hij noemde de onthullingen verontrustend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>