8 placebo’s tegen een kater

Knallende koppijn en een misselijk gevoel, had je nu maar minder gedronken gisteren. Want minder drinken is de enige echte remedie voor een hangover. Maar voor goedgelovigen, kan toch het placebo-effect verlichting brengen. Gewoon simpel, als je denkt dat het werkt, dan werkt het ook.

Tip 1: Trechter in je mond en anderhalve liter cola erin. De zoete frisdrank zorgt ervoor dat jouw vocht- en suikergehalte weer op peil worden gebracht. Let op, bijwerking: misselijkheid.

Tip 2: Drink voordat je naar de kroeg gaat een liter melk. De melk vormt een slijmlaag op de bodem van je maag, die misselijkheid tegen gaat. Maar let op: Drink geen melk als je al gedronken hebt, dit gaat garandeert fout!

Tip 3: Slik voordat je gaat slapen twee aspirines. Helpt vooraf de hoofdpijn te beperken. Eigenlijk onzin, een aspirine is een pijnstiller, die niks doet als je helemaal geen pijn hebt.

Tip 4: Drink voor je gaat slapen twee glazen water. Hierdoor gaat jouw bloed sneller stromen en krijgen je hersenen meer zuurstof.

Tip 7: Eet voor het slapen gaan een tros bananen, de productie van serotonine in het lichaam wordt zo verhoogd. Deze stof bestrijdt de effecten van een kater.

Tip 8: Eet pure koffiebonen, deze geven je in ieder geval de illusie een stuk nuchterder te zijn. Maar let op, het zijn geen snoepjes, eet je er teveel lig je de halve nacht wakker.

Hebben deze placebo’s geen succes? Recent onderzoek heeft aangetoond dat het eten van Artisjokken het katergevoel flink kan verminderen. Het onderzoek is pril, maar wij noemen het een doorbraak. Eindelijk een excuus om ’s morgens een Artisjokkenpizza te eten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>