Myths In Science: Kerstster giftig

Ook dokters en wetenschappers liegen wel eens. Hoax.blog.nl wandelt als een reus door de medicijnkast en presenteert, de grootste wetenschappelijke mythen allertijden.

Claim: kerstster, of poinsettia, is een giftige plant.

Alarm voor alle bejaarden, die nog een kerstster in de vensterbank hebben staan. Zet een mondkapje op, plastic handschoenen aan en zet de plant zo snel mogelijk buiten. De groen met rode plant is hartstikke giftig.
Geen nood, een onderzoek van de ‘American Association of Poison Control Center’ wees uit dat geen van de proefpersonen die de plant hadden aangeraakt tekenen van vergiftiging vertoonde.

Zelfs kleuters die (alles voor de wetenschap) flink van bladeren van de kerstster hadden gegeten, hadden nergens last van. Een ander onderzoek met ratten toonde aan dat de beestjes wel 600 kerststerblaadjes, of een kilo sap, van de plant konden eten, zonder hun maaginhoud eruit te spugen.

Lees ook de andere wetenschappelijke leugens in deze serie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>