Cello spelen niet slecht voor scrotum

34 jaar na datum vertelt toparts Elaine Murphy eindelijk de waarheid. De door haar ontdekte aandoening ‘Cello scrotem’ is verzonnen. Murphy bedacht de aandoening omdat ze droomde van een artikel in het medische vakblad British Medical Journal.

Ze bedacht de aandoening als variant op de ‘gitaar tepel’, een hinderlijke pijn in de borst die ontstaat na veel gitaar tokkelen. (bestaat echt!) Iedereen die wel eens een cellospeler ziet kan zich indenken dat ook dit instrument bepaalde gevoeligheden kan veroorzaken.

Toen Murphy in een brief naar het medische tijdschrift vertelde over haar ontdekking werd deze tot haar verbazing gepubliceerd. Vervolgens ging het verhaal de wereld rond.

Bijna was haar hoax door iemand anders ontrafeld. Enkele jaren geleden kreeg de arts een brief van een collega, die claimde dat de pijnlijke klachten niet konden worden veroorzaakt door de cello, maar eerder door de stoel waarop de muzikanten zaten.

Omdat de arts niet door anderen ontmaskert wilde worden heeft ze tenslotte haar leugen zelf maar opgebiecht.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Cello spelen niet slecht voor scrotum

  1. Pingback: Best hoax ’09: Januari houdt zich schijndood | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>