Gaat Porale echt door of is polaregaatdoor.nl een hoax?

Grote verwarring op Twitter maandagmiddag. Veel mensen hebben in de gaten gekregen dat de website polaregaatdoor.nl online is gegaan. Op de website is een persbericht te lezen dat eigenlijk pas dinsdag om 12.00 uur bekend zou mogen worden, want er zit volgens de site een embargo op.  Op de site staat dat de sluiting van de Polare-winkels onderdeel was van een groter plan en dat er een nieuw concept voor in de plaats komt.

“De afgelopen weken is Polare achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereiding van Hoofdstuk II, van wat nu al wordt gezien als het meest spraakmakende multimediale interactieve retailconcept van het jaar. Het creëren van een nieuw verhalenimperium in een markt die gekenmerkt wordt door ontlezing en digitalisering, maar bovenal waarin het bestaansrecht van het boek als medium an sich onder druk staat”, zo is op de site te lezen.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

“Het concept is ontleend aan de filosofie van de Lean Startup, waarbij het streven is in korte tijd een nieuwe organisatie op te zetten door zo snel mogelijk te falen”, zo wordt uitgelegd. Verder op de pagina kun je lezen wat je van de nieuwe Polare-winkels kun verwachten. Het plan is dat verhalen en boeken het startpunt worden van een complete beleving, die zelfs kan leiden tot een reis naar de plek waar het verhaal zich afspeelt. Je zou verschillende abonnementen af kunnen sluiten, van ‘lezer’, ‘belever’ of ‘avonturier’ met prijzen varierend van 99 tot 999 euro per jaar.

Hoax?

Op Twitter lijkt men het eens te zijn: dit is natuurlijk een hoax. Als de tekst werkelijk pas dinsdag naar buiten had mogen komen, had iemand de site inmiddels wel offline gehaald. Het webdesign is in ieder geval verzorgd door Maarten van den Heuvel, die ook tweets over de pagina retweet. Maar of hij ook het inhoudelijke brein achter de website is, is niet duidelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>