Grote ophef over ‘bikini bridge’, maar hype blijkt hoax

De afgelopen dagen is de ‘bikini bridge’ opeens overal trending topic. Het zou de eerste nieuwe trend van 2014 zijn. Vrouwen fotograferen hun bikinibroekje zo dat het op twee uitstekende heupbeenderen net een brug lijkt.

Nieuws- en lifestylemedia merkten de grote stroom aan foto’s op en gingen er aandacht aan besteden. Onder andere CNN, Daily Mail en Buzzfeed deden mee, meldt DeRedactie.be.

Bron: twitter.com/kiewaeldchen

Vrij snel was de halve wereld in rep en roer, want allerlei gezondheidsexperts lieten hun afkeer blijken. De bikinibridge zou ervoor zorgen dat veel vrouwen zich onzeker gaan voelen over hun lichaam en streven naar een ongezond schoonheidsideaal.

Hype blijkt hoax

Maar wat blijkt? De bikinibridge is helemaal geen hype, de grote stroom aan plaatjes is gemanipuleerd door mensen die actief zijn op internetforum 4chan. Eerst deelden ze verschillende foto’s met bijschriften als ‘the next big thing’ en kort daarna zwengelden ze ook zelf de ophef over de ongezonde obsessie aan.

Op die manier ontstond er zoveel opschudding dat het tot een sneeuwbaleffect leidde. En dat is gelukt, want heel veel mensen namen de bikinibridge-hype serieus.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>