Secretaris-generaal VN wenst mensen Gelukkig Nieuwjaar zonder dat hij het weet

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde naties is slachtoffer geworden van een hoax. Op internet gaat een nieuwjaarsboodschap van hem rond in het Koreaans. Maar volgens de Verenigde Naties komen de nieuwjaarswensen helemaal niet van Ban.

Bron: sxc.hu

Op de site van Verenigde Naties is een verklaring geplaatst. Daarin staat dat Ban geen persoonlijke Nieuwjaarsgroet of –wensen heeft rondgestuurd. Niet in het Engels en ook niet in het Koreaans.

Hij vraagt mensen die zo’n bericht ontvangen hebben om het te negeren. Ook vraagt hij om anderen in te lichten dat het bericht nep is. Maar als hij dan toch bezig is, wil Ban je alsnog wel een Gelukkig Nieuwjaar wensen. “De secretaris-generaal wil van deze gelegenheid gebruik maken om je een gezond en vruchtbaar jaar te wensen”, aldus de Verenigde Naties. Zo, die kun je in je zak steken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>