Hoax History: de grootste hond

hoax6In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Even voorstellen, Hercules. Merk: English Mastiff. De grootste hond van de wereld, in bezit van een vermelding in het Guiness Book of World Records.

Het bakbeest weegt 141 kilo en is 96 cm hoog (dat is net zo groot als een paard) en zou niet vetgemest zijn door zijn eigenaar: “Ik geef hem normaal eten, maar hij blijft maar doorgroeien.”
De reuzenhond kreeg een eervolle vermelding in de Boston Herald. Een reporter wist te vertellen dat de hond poten had zo groot als voetballen.

En dat is toch knap, want Hercules heeft nooit bestaan. De foto is waarschijnlijk digitaal bewerkt of het paard en de mensen zijn niet zo groot. Een English Mastiff kan namelijk onmogelijk deze grootte hebben, ze hebben doorgaans veel kortere poten. En in het Guiness Book of World Records lijkt Hercules meer op een dalmatiër.

Toch is er in dit verhaal één ding dat wel zeker klopt. De zwaarste hond ter wereld is inderdaad Hercules, maar die is wel van een ander merk.

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>