Schokkende foto van jongetje dat slaapt bij graf van zijn ouders in Syrië is nep

Mede dankzij een tweetje van presentator Eric Corton ging deze zielig foto vrijdag viral. Op de foto is te zien dat een jongetje ligt te slapen tussen twee graven. Het zouden de graven van zijn ouders zijn. Cortons tweet werd ruim duizend keer geretweet.

Bron: twitter.com/EricCorton

Maar hoe schrijnend de situatie in Syrië ook is, deze foto is in scène gezet. Er is er namelijk ook een waarop hetzelfde jongetje er een stuk vrolijker uitziet.

De foto’s zijn het werk van een Saoedische kunstenaar, meldt journalist Harold Doornbos. De ‘graven van de ouders’ zijn gewoon hoopjes stenen. Veel mensen reageerden geschokt op de foto en dachten dat het echt was.

Voor Corton doet het er niet toe dat de foto nep is. “De foto symboliseert voor mij het verdriet van duizenden wezen in een harde oorlog in Syrië, die zeker NIET in scène is gezet. De foto raakt me…”, twitterde hij.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>