Best hoax ’11: Broertje monster van Loch Ness duikt weer op

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Nessie laat zich al jaren niet meer zien. In plaats daarvan is Groot-Brittannië dit jaar in de ban van een ander monster dat rond zou zwemmen in Lake Windermere, het grootste meer van Engeland. Al diverse keren werd het beest gespot, in februari dit jaar fotografeerde twee kajakkers het monster.

Volgens de kajakkers Tom Pickles en Sarah Harrington zwom het beest, dat 15 meter lang zou zijn, met een snelheid van zo’n 16 kilometer per uur. Tientallen seconden waren de twee sprakeloos. “Eerst dat ik dat het een hond was”, aldus Pickles. Vlak voordat het beest verdween in de mist wist hij het met zijn mobiele telefoon vast te leggen.

“Als het ding zo groot is als ze beschrijven, kunnen we echt van een Loch Ness-monster spreken”, zegt een ecoloog in het Britse ‘The Sun’. “Het zou een Oost-Europese zeewolf kunnen zijn, maar die zijn normaal gezien niet zo groot. Ik heb geen idee wat dit is.”

Een ding is duidelijk, de restauranteigenaren langs het meer kunnen deze zomer rekenen op een goede klandizie. Want een mysterieus monster in de achtertuin, trekt altijd veel bekijks.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’11: Broertje monster van Loch Ness duikt weer op

  1. J Bibber

    Welnéé Joh, dat is gewoon het broertje van Justin bieber die daar aan het zwemmen was!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>