HOAX.RADIO: Zie de maan schijnt door de bomen

Elke dinsdagnacht is uw blogger van hoax.blog.nl  te horen op Radio 1 in de zendtijd van WNL.

‘Zie de maan schijnt door de bomen’: is een van de meest bekende Sinterklaasliedjes, daarom wordt het hemellichaam naast Sinterklaas en Zwarte Piet op inpakpapier en in kinderboeken ook veelvuldig afgebeeld. Veel illustratoren gaan echter schaamteloos de fout in en tekenen de maan faliekant verkeerd. De Groningse hoogleraar sterrenkunde Peter Barthel deed er onderzoek naar en kwam tot een schokkende conclusie.

Luister tussen 2 en 3 vannacht naar ‘Nog wakker Nederland’ in de zendtijd van WNL op Radio 1. Het item van vorige week is hier terug te beluisteren.

HOAX.RADIO: Zie de maan schijnt door de bomen by Fred Buddingh

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>