Man filmt Canadees monster van Loch Ness

Op het eerste gezicht lijkt het op een rimpeling in het wateroppervlak, maar wie het filmpje iets langer bekijkt kan niet ontkennen dat er vaag de omtrek van een vermoedelijk meermonster is te zien.

Of is dit enkel de interpretatie van ooggetuige Richard Huls, die het zogenaamde monster van Ogopogo met zijn videocamera wist vast te leggen: “De golf gaat tegen de stroom in en heeft een donkere kleur, heel anders dan de andere golven”, verklaart hij zichzelf nader.

Al eeuwenlang gaat er een legende dat er een groot monster in de Canadese Okanagan rivier zou wonen, een zelfde monster als in het meer van Loch Ness. Al in de tijd van de Indianen werden er door de oorspronkelijke Canadese bewoners kleine dode dieren in de rivier gegooid om het monster tevreden te stellen. Tegenwoordig wordt het monster enkele malen per jaar gespot, meestal door Indianen, maar deze keer dus voor het eerst door een blanke.

“Dit bewijst dat de kans groot is dat er zich wel degelijk iets onder het wateroppervlak afspeelt”, zo meent the Daily Mail. Niet iedereen is echter gecharmeerd van de waarneming, Benjamin Radford, van het sceptische Inquirer science magazine, zegt niet onder de indruk te zijn van de donkere golf: “Het heeft geen hoofd en geen lichaam, het enige wat je ziet is een golf.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>