Niet België of Nederland, maar Cyprus krijgt prijs meest vieze EU-land

Bizarre berichtgeving na een rapport van de organisatie Natuur & Milieu, volgens de cijfers is Nederland het meest vervuilde EU-land, dat berichten in ieder geval Sp!ts, NRC en Nu.nl. Maar in België wordt het onderzoek op een geheel andere manier geïnterpreteerd, daar blijkt uit dezelfde cijfers dat België het smerigste EU-land is.

Opvallend is dat uit Internationaal cijfermateriaal blijkt dat niet België of Nederland de meest vervuilde landen zijn, maar het eiland Cyprus. En het geheel wordt nog vreemder als de organisatie Natuur en Milieu deze internationale cijfers van de Amerikaanse Yale University vermeldt als bronmateriaal van hun eigen tegenovergestelde cijfers.

Nederland en België doen het in de internationale cijfers overigens niet heel veel beter. In de ranglijst van de Yale University staan de EU-landen gerangschikt met de schoonste bovenaan. Nederland staat 20ste binnen de 27 EU lidstaten, België is een na laatste. Zweden is het schoonste land van de EU en IJsland het schoonste ter wereld.

De vergelijkende studie van Natuur en Milieu wordt ‘Ranking the Stars’ genoemd, een betere titel zou zijn: Juggling with the Stars.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>