‘Telegraaf probeert Mariko Peters met hoax te wippen’

Het lijkt erop dat de Telegraaf er koste wat het kost voor wil zorgen dat GroenLinks kamerlid Mariko Peters zo snel mogelijk in een wachtgeldregeling beland. Eerder schilderde de krant het linkse Kamerlid al af als Pinokkio omdat ze een subsidieaanvraag van haar geliefde goedkeurde. Vandaag krijgt Peters naar haar hoofd geslingerd dat ze een verrader zou zijn.

Het kamerlid zou volgens de krant een MIVD’er hebben ‘verlinkt’ door overal rond te vragen ‘wie die vent voor onze ambassade toch was?’ Haar loslippigheid zou de dekmantel van de geheim agent ernstig hebben beschadigd. Zo stelt de man die een proces tegen de Nederlandse staat is begonnen.

De Telegraaf weidt een groot deel van haar voorpagina aan de ‘exclusieve’ scoop en ook op internet pronkt het artikel met dikgedrukte letters. Zelfs wanneer bekend wordt dat de zaak al lang is afgehandeld door de Nationale Ombudsman en de CTIVD, de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten weigert de krant haar scoop te nuanceren. De krant plaatst het nieuws waarmee zijn scoop wordt ontkracht in extra kleine lettertjes, terwijl de beschuldiging gewoon blijft staan. Het is natuurlijk veel te leuk om een linkse politicus te pesten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>