Commotie om hobbyfilm Noors bloedbad (YouTube)


Een filmtrailer over het bloedbad dat Anders Behring Breivik in juli aanrichtte op het eiland Utoya bij Oslo heeft geleid tot woedende reacties. Nabestaande willen dat het filmpje zo snel mogelijk van YouTube wordt verwijderd, maar hoe schokkend is het nu eigenlijk allemaal?

In diverse media worden de Amerikaanse makers van de film aan het woord gelaten, deze zeggen het allemaal niet zo bedoeld te hebben, “We hebben de film juist uit medeleven gemaakt.”

De beelden zijn inderdaad nogal ongepast. Te zien is hoe een man te gekleed in politie-uniform met een paintball geweer wild om zich heen schiet. Terwijl de man schreeuwt dat hij iedereen gaat vermoorden vluchten jongeren alle kanten uit, totdat ze uiteindelijk kansloos door een verfbommetje worden getroffen. Nog veel ongepaster dan de trailer zijn de backstage filmpjes, waarin de acteurs giechelend vertellen hoe leuk ze het hebben, “It’s my first time i’m making a movie, it was a lot of fun, new experiences,  great day, plenty of good shots,  made a lot of great friends, all together it was a superday.” *teiltje*

Het is de Amerikaanse makers vooral te doen om een statement te maken, “We willen de wapenwet veranderen”, aldus producer George Anton. Die nog steeds niet doorziet dat het niet netjes is hier andermans drama voor te (mis)bruiken.

Toch blijft de vraag of al deze commotie wel nodig is. De film is dermate slecht en amateuristisch dat we ons niet voor kunnen stellen dat hier iemand naar gaat kijken. Ook is het een raadsel wanneer de film af is. Volgens Powned is dat in 2012, maar volgens het Algemeen Dagblad komt er waarschijnlijk helemaal geen film.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>