Ezel en naakte etalagepop willen burgemeester worden

In de Amerikaanse gemeente Reading kunnen de inwoners bij de aanstaande burgemeestersverkiezing een stem uitbrengen op een rondborstige etalagepop, met de bijnaam BarBe-Q. Ook het Hongaarse stadje Varna kent een vreemde burgemeesterskandidaat, hier kan gestemd worden op een ezel.

De rondborstige BarBe-Q is de opvallende mascotte van het plaatselijke grillrestaurant. Twee jaar geleden ontstond er commotie toen een wethouder eiste dat de borsten van de pop bedekt zouden worden. Restauranteigenaar Kenny Tessel protesteerde hiertegen, met het argument dat zijn omzet met veertig procent was gedaald sinds zijn ‘uithangbord’ had voorzien van een bikini. Een grap mogen we de kandidaatstelling niet noemen, “Onze pop heeft een serieus partijprogramma, waarin de vrije ondernemer staat.

Ook in Hongarije staat er een opvallende kandidaat op de kieslijst. De partij Society for New Bulgaria heeft een heuse ezel als lijsttrekken aangedragen. Ezel Marko volgens de partij in alle opzichten een betere vertegenwoordiger van de stad dan de huidige burgemeester Kiril Yordanov. “Marko heeft een sterk karakter, steelt en liegt niet, en doet altijd wat hij beloofd”, aldus een partijlid. Het valt te raden dat er vooral milieuvraagstukken in het verkiezingsprogramma van de ezel zijn opgenomen.

 

Een debat met de huidige burgemeester zit er helaas niet in, want die heeft geweigerd met het beest in discussie te gaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>