Hoax history: Marineschip reist door de tijd

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

In 1943 hield de Amerikaanse marine een geheim experiment, de bedoeling was een marineschip onzichtbaar te maken door middel van magnetische velden. De proef slaagde, maar had enkele vreemde bijwerkingen bemanningsleden op het schip verdwenen in het niets en door een onverklaarbare fout werd het schip in zijn geheel geteleporteerd. Het Amerikaanse leger zwijgt nog steeds over het experiment, volgens de officiƫle lezing heeft het zelfs nooit plaatsgevonden.

Al in 1930 bedachten de Amerikanen dat het hebben van een onzichtbaar schip erg handig zou zijn. Het heeft tot 1943 geduurd toen er een eerste proef gedaan kon worden, een onzichtbaar schip was toen hard nodig om Europa van de Duitsers te bevrijden. Het experiment wordt uitgevoerd door de broers Edward en Duncan Cameron. Alles lijkt goed te gaan, totdat de bemanning van de USS Eldridge wordt opgeschrikt door een blauwe flits. Als de lucht is opgeklaard zijn enkele bemanningsleden met hun ledematen versmolten in het schip. De twee broers proberen het experiment stop te zetten, maar het schip lijkt te zijn beland in een tijdtunnel en duikt uiteindelijk weer op in het jaar 1983. Terugkeren naar 1943 lukt pas nadat de broers de generator geheel in puin slaan.

Ondanks alle tegenslagen wordt toch besloten de experimenten door te zetten, omdat de bemanning niet meer aan boord van het schip durft wordt de stuurmotor zo omgebouwd dat deze op afstand bestuurd kan worden. De laatste proef heeft succes, het schip is gedurende een minuut of 15 a 20 geheel onzichtbaar. Nu is er echter weer iets anders mis, de apparatuur die zich op het schip bevond is voor een groot deel verdwenen of verwoest. Het experiment wordt als mislukt verklaard en de USS Eldridge wordt verkocht aan Griekenland. (Bron: wikipedia, Newsportal, YouTube)

Na het experiment zou de Amerikaanse marine de proef geheel hebben verzwegen. Bemanningsleden werden onderworpen aan een hersenspoeling en archiefdocumenten werden veranderd. De Griekse marine heeft na de overdracht in de logboeken van de USS Eldridge geen gegevens teruggevonden van voor januari 1944. Wat betekent dat de het schip ten tijde van het experiment officieel niet eens bestond.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>