NASA: resten satelliet toch in Grote Oceaan

De overblijfselen van de Amerikaanse satelliet UARS zijn volgens de NASA waarschijnlijk in een afgelegen deel van de Grote Oceaan gestort. De afgelopen dagen was er veel commotie waar het stuk ruimteafval zichzelf zou neerplanten. Op YouTube waren enkele filmpjes opgedoken waarin de makers claimen dat ze de satelliet tijdens zijn ramkoers in beeld hadden gebracht.

Het filmpje gemaakt in Canada maakte de meeste indruk en ging via Twitter de hele wereld over. Naar aanleiding van dit filmpje werd Canada door de meeste media als meest voor de hand liggende ‘stortplaats’ genoemd.

In Nederland ontstond commotie, toen in Zeeland een harde knal was te horen en er een dikke krater op het strand gevonden werd. Hoe deze krater is ontstaan is onduidelijk, maar dat deze is gevormd door neerstortende satellietdelen is onmogelijk, op het tijdstip van de knal was de satelliet nog niet de dampkring gepasseerd.

De NASA beweert nu dat de satelliet in de Grote Oceaan is terecht gekomen, maar het kan ook dat de ruimtevaartorganisatie dit ons wil laten geloven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “NASA: resten satelliet toch in Grote Oceaan

  1. Pingback: Nederlander filmt UARS sateliet op ramkoers (YouTube) | Hoax

  2. Pingback: ‘Krater in Zeeland is van neergestorte ufo’ | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>