Atlas hoaxt klimaatverandering

De Times wereld Atlas heeft de gevolgen van de klimaatverandering schaamteloos overdreven. In de laatste uitgave heeft een groot gedeelte van Groenland een andere kleur gekregen, zo was het Noordelijke Pooleiland eerst overwegend wit, nu is het voor een groot deel groen.

De uitgever ging zelf door de knieën en biechtte op dat er een kleine misrekening was gemaakt. In werkelijkheid waren de groene ijsvrije gebieden nog steeds bedekt met een ijsplakkaat van 400 meter. Ook deskundigen bevestigen de fout, hun onderzoek wees uit dat de afgelopen 12 jaar het volume van de ijsmassa slechts met 0,1 % gedaald is.

Een foutje waarmee de uitgever mooi voor aap staat. In de publiciteitscampagne waren de resultaten van de klimaatverandering één van de grootste lokkertjes. Het zal ons benieuwen of iemand de 200 euro kostende atlas nog wil hebben. (Bron: Daily Mail)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>