Aardbeving begin van het einde van de wereld?

4.5 op de schaal van Richter, dat is nog maar een aardbeving voor watjes. Als we geoloog Ronald van Baalen moeten geloven, staat ons land een nog veel grotere aardbeving te wachten.

Doemdenker van Baalen sluit zelfs een schok met een kracht van 7 op de Schaal van Richter niet uit. Bij zo’n beving zullen veel gebouwen instorten, vooral omdat er in de Nederlandse bouw totaal geen rekening is gehouden met een aardbeving. Het spreekt vanzelf dat er veel gewonden zullen zijn en er misschien zelfs wel doden zullen vallen.

“Er is weinig aandacht voor het dreigende gevaar”, zegt Van Baalen in het Algemeen Dagblad. Hij zegt zijn wijsheid te hebben opgedaan bij bodemonderzoek in België.

De geoloog vindt de laconieke en lacherige houding van veel Nederlanders ongepast. Alle aardbeving-grappen waren voor hem een doorn in het oog. “De breuken in onze aardkorst lopen in een gebied waar grote chemische bedrijven, zoals DSM, zijn gevestigd.” In Duitsland en België staan zelfs kerncentrales die slechts een aardschok met een kracht van 6.5 aan kunnen. “Dat kan dus grote gevolgen hebben.”

Er is veel media-aandacht voor de beweringen van de geoloog. Maar of zijn doemscenario zich echt zal voltrekken weten we pas als het ons echt overkomt.

Is de Nederlandse aardbeving het begin van het einde van de wereld?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>