Vleeseters toch geen hufters

Het wetenschappelijk onderzoek van de Tilburgse Universiteit waaruit zou blijken dat mensen ‘hufterig’ worden als ze aan vlees denken is nep. Eén van de onderzoekers is professor Diederik Stapel, die gisteren op non-actief is gezet omdat hij zijn onderzoeksresultaten zelf verzon, zo staat te lezen op de site van de NOS.

De twee andere hoogleraren die aan het vleesonderzoek meewerkte schamen zich dood en spreken van “een afgang van mega-formaat“.

Volgens hoogleraar Roos Vonk gebruikte Stapel verzonnen data. Op haar website schrijft Vonk: “Niet alleen was het onderzoek niet waardevrij, de resultaten waren compleet fake. We kunnen niet zeggen dat het denken aan vlees mensen hufterig of eenzaam maakt (zoals we zeiden), maar ook niet dat het omgekeerd is. We weten het niet. De vragen die we hierover hadden, moeten we alsnog onderzoeken en dat zullen we ook doen.”

De resultaten van het vleesonderzoek, verschenen in augustus dit jaar in diverse kranten. Critici zeiden toen al dat de onderzoekers de uitkomsten waarschijnlijk naar hun hand hadden gezet. Marianne Thieme, van de Partij voor de Dieren reageerde destijds blij verrast op de onderzoeksresultaten.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vleeseters toch geen hufters

  1. Anoniem

    Ik heb er zelf geen last van ! Geld dit ook voor vis?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ban Ki-moon blundert over zeespiegelstijging | Hoax

  3. Pingback: HOAX.RADIO: ‘Zijn vleeseters echt hufters?’ | Hoax

  4. Pingback: Wetenschappers onderzoeken onzin om onzin aan te tonen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>