Harry Mens neemt VARA beet

Het Vara-programma Rambam, de Nederlandse versie van het satirische Vlaamse programma Basta is er in geslaagd om Harry Mens beet te nemen. De redactie deed zich voor als het bedrijf Caxza, dat truien maakt uit koeienmest en wist zich zo een plek aan tafel in Business Class te veroveren, zo meldt de Metro.

De VARA moest hier echter wel 14.500 euro belastinggeld voor neertellen. Geld waarvan je jezelf van zou kunnen afvragen of het goed besteed is. Iedereen weet immers dat de stoelen in Business Class te koop zijn en dat de gasten die er zitten doorgaans uit hun nek lullen. Tot zover geen schokkende feiten die moeten worden aangetoond.

Maar wie heeft wie nu beetgenomen? Met 14.500 euro in zijn zak zou je toch kunnen stellen dat Harry Mens de VARA volkomen onverschillig in haar ootje heeft genomen.

RTL7 heeft de uitzending van Business Class inmiddels van de site gehaald. Programmamaakster Linda Hakeboom heeft na de uitzending nog met Mens gesproken: “Hij had al het idee dat het zaakje stonk, maar dacht: als er 14.500 euro betaald wordt om in het programma te komen, dan gaan wij ervan uit dat het een serieus verhaal is.” Tja, daar kunnen we hem geen ongelijk geven. Het programma is volgende week te zien tijdens het experimentele TV-lab op Nederland3.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>