Internet Explorer gebruikers toch niet dom

Gebruikers van Microsofts webbrowser Internet Explorer zijn dommer dan gebruikers van andere browsers, dat zou de uitkomst zijn van recent onderzoek. Een paar dagen lang hebben Firefox en Chrome gebruikers hun Explorer vrienden hard kunnen uitlachen.

Tot vandaag, volgens de BBC is het hele onderzoek een hoax. De website van het bedrijf Aptiquant dat het onderzoek uitvoerde bestaat niet en heeft precies dezelfde medewerkers heeft als een bedrijf in Parijs, dat niks met het onderzoek heeft te maken.

Voor het onderzoek zou Aptiquant het IQ van 100.000 mensen (dit grote aantal is op zich al ongeloofwaardig) hebben gemeten. Deze scores werden gekoppeld aan de gebruikte browser.

De BBC kreeg argwaan toen het bedrijf ook na meerdere keren bellen telefonisch onbereikbaar bleef. Toen een hoogleraar bevestigde dat ook de IQ-scores van Explorer gebruikers opvallend laag waren, durfde de Engelse omroep het nieuws te ontkrachten.

Het is niet duidelijk wie er achter de ‘grap’ zit. Het onderzoek haalde wereldwijd bijna alle media.

Maar hoe zit het nu echt? Doe mee aan de test en help ons hierachter komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internet Explorer gebruikers toch niet dom

  1. Pingback: ‘Internet Explorer een slechte browser’ | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>