ONTHULLEND: Media herhalen nieuwsberichten in de zomer

Niet alleen RTL gooit deze zomer haar 2 jaar oude afleveringen van ‘Herrie in de keuken’ en ‘Help mijn man heeft een hobby’ in de herhaling. Ook nieuwsmedia stoffen oude nieuwsberichten af, om ze vervolgens weer doodleuk als een grote scoop op hun site te zetten.

Zo plaatste the Daily Mail woensdag een bericht over een Russische kapster die haar overvaller overmeesterde en deze drie dagen lang misbruikte als seksslaaf. Media over de hele wereld namen het bericht over, totdat bleek dat het voorval niet deze week, maar al twee jaar geleden al plaatsvond.

Vandaag ging het zichzelf respecterende FoxNews de fout in. De site meldt dat een Taiwanees zich heeft laten oplichten toen hij een croissant kocht. In plaats van 2,25 euro rekende hij in totaal 300.000 euro voor het broodje af. Op zich leuk nieuws, maar al zeker 6 maanden oud.

Maar er is meer, HPdeTijd ontdekte dat ook onze eigen met belastinggeld gefinancierde NOS schaamteloos recyclet. Heb jij ook een copycat gevonden, meldt deze dan aan in de reacties!

Update: Ook de gezondheidsmythe ‘Water is gezond‘ wordt voor de tweede keer lekgeprikt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ONTHULLEND: Media herhalen nieuwsberichten in de zomer

  1. Pingback: ‘Telegraaf herhaalt oud nieuws’, journalist toe aan vrije dag | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>