Bin Laden vaste kijker Britse comedy The IT Crowd?

Welke programma keek Osama Bin Laden op deze inmiddels beroemde foto? Was het de nieuwste van Justin Bieber? De Teletubbies? of de Britse komedie The IT Crowd? Onzin natuurlijk, toch werd dit gerucht via Twitter opgepikt door de media, de dader was Graham Linehan, de bedenker van The IT Crowd in hoogsteigen persoon.

Toen de grappenmaker hoorde over de in Osama’s villa aangetroffen beelden van een televisiekijkende Bin Laden, verstuurde hij voor de grap de volgende tweet:

“Does anyone have confirmation that Osama was watching The IT Crowd in these home movies? Amazing if true. Don’t know how to feel”Glinner May 7, 2011 at 18:40

Maar in plaats van een grap, werd de tweet door zijn duizenden serieus genomen. In een artikel op de site van de BBC legt hij uit hoe zijn gebbetje evolueerde tot een vette hoax.

“Direct nadat ik mijn eerste tweet verstuurde, begon ik te zoeken naar twitteraars die mijn tweet hadden geretweet.”

“Completely bizarre TV fact of the day: Osama Bin Laden used to watch the IT Crowd”freesat_TV May 7, 2011 at 19:29

“Nog geen uur later werd mijn hoax getweet als meest bizarre feitje van de dag. Binnen een uur was mijn hoax al een feit! Dat het zo snel zou gaaan had ik niet durven dromen.

Tweet: “Osama Bin Laden was watching The IT Crowd when they got him apparently” GavRov May 7, 2011 at 19:29

“Vanuit het niets begon het verhaal te veranderen. Net als wanneer kleuters een doorfluisterspelletje splelen, Osama was niet alleen meer vaste kijker van The IT Crowd, maar keek de serie ook, toen de Amerikanen zijn villa binnen vielen.

Toen uiteindelijk een weblog over Britse comedy de hoax als waar verhaal bracht, besloot Linehan een einde aan de grap te maken. Niet door zijn grap op te biechten, maar door deze nog meer te overdrijven.

Dus twitterde hij dat hij de beelden van de Ierse Ambassade ter inzage had gekregen. Vervolgens liet hij via Twitter weten dat hij de beelden niet herkende als die van zijn eigen sitcom The IT Crowd,  maar die van de concurrerende serie The Big Bang Theory. Maar daarmee was de hoax nog niet de wereld uit, al snel verschenen op Twitter nieuwe tweets.

“Truth about Osama and The IT Crowd: …it was actually Big Bang Theory he preferred” http://bit.ly/jvzVPv chortle May 8, 2011 at 19:22

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bin Laden vaste kijker Britse comedy The IT Crowd?

  1. Pingback: 10 complottheorieën over Osama Bin Laden | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>