Osama Bin Laden is wel / niet dood

Is ie nou wel of niet dood? Er gaan geruchten, sinds de Amerikaanse president Obama aankondigde dat Osama Bin Laden dood is, dat dit helemaal niet waar zou zijn. Hij zou zelfs springlevend zijn.

Aan de andere kant duikt er overal op internet een redelijk gruwelijke foto op van een nogal dode Osama.

In de nacht van zondag op maandag maakte de Amerikaanse president Barack Obama tijdens een persconferentie wereldkundig dat Osama Bin Laden zou zijn gevonden en gedood.

The Notorious OBL kwam om het leven bij een aanval in de Pakistaanse stad Abbotabad.  Blijkbaar bevond hij zich daar in een gewoon huis. Jarenlang werd er naar hem gezocht in de bergen tussen Pakistan en Afghanistan, hij zou een echte caveman geworden zijn. Kennelijk had hij genoeg van zijn vochtig en tochtig bestaan en verbleef voor de verandering eens in een echt huis. De Amerikaanse militairen zouden zijn lichaam hebben meegenomen. Hier een foto, gefotoshopt of niet: onsmakelijk is het wel.

Dood is dood zou je zeggen: Nee hoor, aldus de radicaalislamitische Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP). Niets van waar. Hij leeft nog en is niet gedood.

Of de oorlog hiermee over is valt te betwijfelen. Ons inziens zal de overzijde waarschijnlijk niet per fax reageren.

Update: Foto dode Osama bin Laden is nep
Update: ‘Osama Bin Laden was al negen jaar dood’

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Osama Bin Laden is wel / niet dood

  1. Joost Slijtsma

    Ik denk niet dat hij dood is. Waarom zou de U.S.A. , de beruchste en meest gezochte crimineel doodschieten en in zee dumpen? Waarom zijn er geen foto’s van hem. Er moeten vragen gesteld gaan worden,

    Iedereen wordt voor de gek gehouden!

      /   Reply  / 
    1. johan

      Mee eens.
      Het is erg ongewoon voor de V.S. dat er na een overwinning geen trofee wordt getoond aan de rest van de wereld.

      Er gaan ook al lange tijd verhalen dat Bin laden al in 2007 gestorven is. Stel nu, gewoon voor de sjeu, dat de VS dit onweerlegbaar heeft kunnen constateren; dan krijgt deze actie zonder trofee ineens een heel ander politiek karakter.

      Het is maar een idee, weten zullen we het nooit. Maar wat niet getoond wordt, roept vragen op. En terecht!

        /   Reply  / 
    2. plaisir

      Gast, ze hebben hem in de zee gedumpt omdat ze geen andere landen konden vinden die hem wouden begraven.;)
      En waarom zouden ze zo’n vreselijk mens een graf geven??

        /   Reply  / 
  2. Joy

    Die foto is gefotoshopt, als je die foto goed bekijkt zie je dat stuk bij zn mond niet bij de kleur van z’n hoofd past, en zoiezo die mond is hier : http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://topnews.in/law/files/Osama-Bin-Laden11.jpg&imgrefurl=http://forum.fok.nl/topic/1645962/4/25&usg=__i6Jb3X483D-k_sV6ey18CJ0Ac1U=&h=450&w=338&sz=18&hl=nl&start=0&sig2=BZTIiF5y7kB7M0Ye1Jy9-A&zoom=1&tbnid=p77hN-flMs-SoM:&tbnh=175&tbnw=128&ei=NdS-TYv9NIaR4QaIx8zABw&prev=/search%3Fq%3Dosama%2Bbinladem%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26biw%3D1339%26bih%3D839%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=472&vpy=115&dur=283&hovh=259&hovw=194&tx=108&ty=141&page=1&ndsp=25&ved=1t:429,r:2,s:0
    Precies het zelfde dus gwn gephotoshopt,

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Foto dode Osama bin Laden is nep | Hoax

  4. isa

    ik denk dat hij niet dood is want er is geen bewijs,ze zeggen dat ze dood zijn maar die3 mensen die hem misschien dood hebben geschoten,hadden er ook geld voor kunnen krijgen dus ja niks is waar!
    wat zeggen jullie er van praat met mij er over pleas op deze wedsite !
    Xxxmy!

      /   Reply  / 
  5. Marco

    Ik geloof ook niet dat ie dood is, maar wel dat ie gevangen is genomen.

    Hem nu dood verklaren heeft voor de USA drie voordelen:
    1. er zullen geen bevrijdingsacties komen (gijzelingen, kapingen etc)
    2. ze kunnen hem nu vrij van pottekijkers verhoren.
    3. gevangenneming en de daaropvolgende rechtzaak zou veel te veel publiciteit opleveren voor bin laden, al qaeda en terrorisme in het algemeen. niet alleen negatieve maar zeker ook positieve publiciteit. de US willen Bin Laden natuurlijk geen groots podium geven om zijn boodschap uit te spreken!

    Iemand met zo veel informatie over het Al Qaeda netwerk schieten ze echt niet zomaar dood, die wordt eerst helemaal uitgeknepen qua info. Vervolgens kunnen ze hem alsnog ombrengen en in de zee dumpen, dat gelooft de rest van de wereld immers toch al!

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Duiker gaat lijk Osama zoeken | Hoax

  7. the thruth

    Oussama bin Laden is not dead.
    This is an international message.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>