Omzeil alcoholtest, zuig op een eurocent

Volgens de nieuwe alcoholcampagne is zelfs BOB zijn niet meer genoeg. Tegenwoordig mogen bestuurders van de moraalridders geen enkele druppel meer drinken en moeten ze dus massaal aan de cassis.

Maar waarom dit vieze paarse goedje drinken, als een alcoholtest gemakkelijk is te omzeilen. Zo zal de meter niet uitslaan wanneer men in het rietje blaast alsof het een didgeridoo is. Maar ook zuigen op dropjes, het eten van knoflook, ui, pinda’s of curry poeder of het kauwen op vitamine c tabletten zou de alcoholhoeveelheid in het bloed maskeren.

Allemaal onzin, het enige wat echt schijnt te helpen is het zuigen op een Engelse penny of een eurocent. Volgens de theorie zal het koper afkomstig van de munt in het lichaam een chemische reactie aangaan, waardoor de alcohol wordt opgelost.

Maar tot nu toe is nergens op Internet iemand te vinden die de truc heeft uitgeprobeerd. Nee, wij geloven de quote: “I did this, and it worked!” zeker niet. In plaats daarvan hechten wij meer waarde aan de onderzoeken van de Mythbusters (zie aflevering 2003), waarin een wetenschappelijke basis overigens ook ver te zoeken is.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Omzeil alcoholtest, zuig op een eurocent

  1. Topmodel

    Gadver, je moet echt dronken zijn, wil je op een smerige cent zuigen.

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Mooie boel is dat , kan ik die weer uit het assortiment halen ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>