Hoax history: Ook Bin Laden heeft OV-chipkaart

osamatofhoax6In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Er gaat van alles mis met de nieuwe ov-chipkaart, apparaten werken niet, reizigers bergeten uit te checken en door de slechte controle kan iedereen onder een andere naam een chipkaart aanvragen.

Zo vroeg de 17-jarige Ron Meerbeek zonder problemen een chipkaart aan op naam van de voortvluchtige terroristenleider Osama Bin Laden. Niet alleen de naam, maar ook de juiste geboortedatum en een foto van de tulbanddragende haatbaard voegde hij aan zijn aanvraag toe. Stomgenoeg werd zijn verzoek ook nog geaccepteerd. Ron heeft op deze manier voor enkele maanden kunnen reizen onder de naam van Osama Bin Laden, totdat hij werd gesnapt en de chipkaart onklaar werd gemaakt.

Enkele maanden later bewees Ron opnieuw dat het systeem van de ov-chipkaart nog steeds zo lek is als een mandje, toen het hem lukte een chipkaart aan te vragen op naam van koningin Beatrix.

Lees alle legendarische hoaxen in de serie Hoax History

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>