Hoax history: Kanker-armbandje zorgt voor verwarring

hoax6In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Het populaire gele armbandje, waarmee wielrenner Lance Armstrong tijdens de Tour de France aandacht vroeg voor kanker, lijkt in ziekenhuizen voor verwarring te zorgen.

Het armbandje met het opschrift ‘Live strong’ zou worden aangezien voor een ander armbandje waarmee mensen aangeven niet te willen worden gereanimeerd. Het andere ‘do not resuscitate’ bandje, zou erg op het gele kanker bandje lijken.

Het gerucht stamt uit 2004, maar dook zeer recent weer op toen het als noodkreet werd rondgezonden door studenten van een Amerikaanse Hogeschool. Zo lezen we op hoax site Snopes.

Gelukkig kunnen we dit gerucht bestempelen als blinde panier, de bandjes die het ziekenhuis gebruikt voor patiënten die geen medische behandeling wensen, zijn wileswaar geel, maar gemaakt van een totaal ander materiaal. Echte vergissingen, zijn nog niet geweest. Toch kan je misschien beter het zekere voor het onzekere nemen en het bandje op vakantie in Amerika thuislaten. Het gele plastik bandje is immers toch alweer uit de mode.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>