Best hoax ’10: Davinci-code ontdekt in ogen Mona Lisa

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

De moeilijkste som allertijden, lijkt in 2010 eindelijk opgelost. De Italiaanse onderzoeker Silvano Vinceti beweert de geheimzinnige Davinci-code te hebben ontcijferd. Hij zegt in de ogen van de Mona Lisa cijfers en letters te hebben ontdekt, welke meer zouden vertellen over de echte identiteit van de door Leonardo Davinci geschilderde vrouw.

Met behulp van een camera met een hoge resolutie ontdekte Vinceti de letters LV in Mona’s rechteroog: “Dat zijn natuurlijk de voorletters van Leonardo Da Vinci zelf.” Maar er zijn meer geheimen…

In het linkeroog staan de letters B of S. Op de achterkant van het doek staat het nummer 149 en staat ook een ander nummer dat is doorgestreept. Volgens de kunstkenner wil dat zeggen dat Da Vinci de Mona Lisa schilderde in de jaren 1490, toen hij in Milaan woonde: “Waarschijnlijk stond een vrouw van het hof van graaf Ludovico Sforza model”, aldus Vinceti. Hiermee spreekt hij de theorie dat Lisa Gherardini, de vrouw van een handelaar uit Firenze, model gestaan zou hebben tegen.

De onderzoeker heeft nog niet de gehele code ontcijfert, hiervoor zegt hij nog zeker een maand te moeten rekenen.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>