Best hoax ’10: Postcode Loterij geeft prijs aan verkeerde

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Geen salaris voor Winston Gerschtanowitz in de maand december, de presentator van het programma ‘Miljoenenjacht’ belde bij de verkeerde persoon aan. En zo werd meneer Gerritsen uit Espe, die eigenlijk het spelletje verloor, toch nog de grote winnaar. Gerschtanowitz stopte de man onterecht een cheque met het bedrag van 460.000 euro in zijn handen. De bofkont mag het geld nog houden ook, zo meldde de Postcodeloterij.

In de studio zette Linda de Mol de fout recht door nogmaals het finalebedrag uit te keren aan de vrouw die wel echt recht had op de geldprijs.

Een woordvoerder van de Postcodeloterij spreekt van een uitzonderlijke fout, die nog nooit eerder is voorgekomen. De Postcodeloterij zegt de onvoorziene uitgave te financieren uit de prijzenpot en benadrukt dat de goede doelen niet de dupe worden van de fout. Driemaal raden wie er dus zijn portemonnee mocht trekken…

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>