Best hoax ’10: CNN verslaggeefster trapt bijna in seksval

hoax6In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een CNN verslaggever moet altijd op zijn hoede zijn. Regelmatig proberen grappenmakers de nieuwszender voor de gek te houden. In Oktober was de niet onknappe verslaggeefster Abbie Boudreau bijna het slachtoffer.

Boudreau maakte voor de nieuwszender een item over James O’Keefe, een mysterieuze nepdocumentairemaker en aanvoerder van een groep alternatieve linkse jongeren. De beweging laat zelden journalisten toe, toch lijkt het de verslaggeefster te lukken om aanvoerder James O’Keefe te spreken te krijgen. Ze heeft een uitnodiging om hem te interviewen op zijn boot.

Wanneer Boudreau op weg is naar de boot, heeft ze echter een vreemde ontmoeting met één van O’Keefe’s volgelingen. Een meisje stapt bij haar in de auto en vraagt of er opnameapparatuur in de wagen zit, ook vertelt ze dat ze het gesprek zelf niet opneemt. Ze waarschuwt de CNN verslaggeefster naar de boot te gaan. O’Keefe zou van plan zijn haar erin te luizen. Op de Russische manier

Op de boot zou O’Keeve een liefdesnestje hebben ingericht, inclusief rode kussens, seksspeeltjes, schalen condooms, aardbeien en champagne. Verborgen camera’s moesten vastleggen dat de verslaggeefster was ingegaan op de verleidingen van de persoon die ze al wekenlang volgde.

O’Keefe plan was de sekstape te verspreiden via internet. Voor de documentairemaker een kostelijke grap, die de verslaggeefster waarschijnlijk haar reputatie en baan had gekost.

Het mag duidelijk zijn dat Boudreau na de waarschuwing niet meer is ingegaan op haar afspraak met O’Keefe, ze bedankte hem met de woorden: ‘It was a pleasure’

Geïnspireerd geraakt door deze grap en kan je niet wachten om Eva Jinek of Sacha de Boer te schaken? O’Keefe heeft een handleiding geschreven hoe je dit het beste aanpakt.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

Bekijk de reportage van Abbie Boudreau:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>